V teh začetnih poletnih dneh, ko so pikniki že v polnem zamahu, sem pripravil še tri recepte za odlične burgerje s katerimi boste sigurno želi pohvale in zadovoljili svoje goste.
1. Prvi je klasika z sadnim pridihom.
Skratka naredite klasični burger po svojih željah, le da na koncu dodate na žaru popečene kose sadja. Uporabite lahko mango, avokado, ananas, jabolka, breskve….
Vsak kos posebaj na rahlo premažite z medom, ker bo na žaru še dodatno karameliziral, bo dodal še več okusa samemu sadju.
Uporabite lahko dva načina:
- Sadje narežete na rezine, premažete z medom in jih popečete direktno na mrežici ali plošci. V tem primeru bo izgled malo lepši ker se bodo sledi mrežice lepo poznale na sadju.
- Sadje narežete na kocke, premažete z medom in jih popečete na ponvi. V tem primeru ne bo sledi pečenja, bo pa v ponvi ostala vsa tekočina od sadja in meda v obliki sirupa, kar lahko se dodatno prelijete po burgerju. Burger sestavite po želji.
Ostala dva burgerja sta bolj “butična” in ne tako klasična kot ostali.
2. Radič burger:
Za začetek naj povem, da je ta burger specifičnega okusa. Predvsem ti mora biti všeč radič, ki popečen kar močno zagreni.
Ampak brez skrbi, ti okus hitro postane všeč.
Za namaz uporabimo ketchup, malo majoneze, zenf in limonin sok za svežino.
Radič narežete in popečete na žaru, le toliko da se mal zmehča.
Mesni polpet naj bo dovolj debel, vsaj 200 g. Za sir pa priporočam nastrugan parmezan ali pa vaš najljubši sir.
Za povrhu pa na polovičke narežite češnjeve paradižniku jih premešajte z čemaževim ali običajnim pestom in popečete na žaru, najbolje kar v ltž ponvi ali pa plošči, da zadržite čimveč tekočine paradižnikov in pesta.
3. Za zadnji burger je potrebno malo več priprav, sama izvedba pa je kar enostavna.
Potrebujete:
- BBQ omako
- rukolo
- 250 g mešanice zorjene bržole in pleča
- nastrugan parmezan
- čebulna marmelada
Na popečeno burger štručko namažete dve žlici BBQ omake in razporedite rukolo. Nato sledi meso in nanj rezine parmezana. Za zaključek dodate le še dve mali žlici čebulne marmelade in to je to.
Pa dober tek 🙂