Popularnost burgerjev je v Sloveniji v polnem zamahu. Dobite ga že skorajda povsod. In tudi izvirnost pri receptih in konstanost pri kvaliteti je že na zelo visokem nivoju. In ljubitelji burgerjev smo prav veseli, da se nam ni treba več spraševati, kje se sploh da pojesti dober burger, ampak kam bi tokrat šli na dober burger.
A kljub temu je še vedno največji užitek in zadovoljstvo odličen burger pripraviti in speči sam. Tokrat sem pripravil recept za sočen polnjen brie burger. Da pa bo recept in priprava še enostavnejša sem posnel prvi video, v katerem je ves postopek nazorno posnet. Upam, da vam bo video všeč in ga boste delili, objavili in se morda naročili na nove objave na mojem youtube kanalu. Ker veliko zanimivih videov še sledi. 🙂
No sedaj pa k receptu.
Potrebujete:
- 3 rdeče čebule
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 dcl balzamičnega kisa
- 800 g mletega govejega mesa (zorjena bržola in pleče)
- Brie sir
- Čedar sir
- BBQ omaka
- Paradižnik
- 4 sezamove štručke
Priprava:
Najprej pripravimo meso. Oblikujemo tanjši burger in nanj položimo tri rezine brie sira. Oblikujemo še drugi burger, ga položimo čez prvega, oblikujemo in dobro zatesnimo. Oblikovane burgerje postavimo v hladilnik in ga pred peko za 30 minut pustimo na sobni temperaturi.
Karamelizirana čebula:
Na vroči ponvi popražimo čebulo, ko je skoraj gotova dodamo rjavi sladkor in po 4 minutah zalijemo z 1 dcl balzamičnega kisa. Mešamo še dobre 4 minute in postavimo na stran.
Meso popečemo na vročem žaru, ga solimo in popramo in ko obrnemo meso ga znova solimo, popramo in nanj položimo rezino čedar sira.
Namig: da se bi sir lepše stopil, meso pokrijte s pokrovom posode ali pa alu pladnjem ter ob meso popršite malo vode. Para, ki bo izparela, bo pripomogla, da se bo sir bolje topil.
Medtem popečemo štručke in nanje naložimo dve žlici karamelizirane čebule. Nato sledi meso, žlica BBQ omake in rezina paradižnika za dodatno svežino.
Ostane nam le še, da pokrijemo s štručko in uživamo v odličnem burgerju.
Pa dober tek 🙂