Tokrat sem za odlično kosilo pripravil dva povsem preprosta recepta, s katerim boste lahko navdušili vse vaše goste.
1.Steak tortilja:
Za dve steak tortilji potrebujete:
- 1 ribeye steak (bržolni steak)
- 2 tortilji
- Customgrill omako
- rukolo
- 1 korenček
- polovico bučke
- polovico paprike
- polovico pora
Postopek:
Korenček, bučko, papriko in por narežemo na pb. pol centimetra velike kocke in jih, na kocki masla, popečemo. Steak solimo in popramo, po želji posujemo še z dry rubom ( priporočam magic powder ) in vržemo na žar. Ko je steak pečen, po vaši želji, ga pustimo še kakšno minuto počivati na krožniku in med tem na žar položimo totiljo. Le toliko, da se segreje. Nato jo namažemo z Customgrill omakico, dodamo meso, ki smo ga pred tem narezali na čim tanjše rezine, nato dodamo popečeno zelenjavo in rukolo. Za piko na i pa po vrhu pokapljamo še malo Customgrill omakice.
2. Čufti sendvič:
Čufti so hrana naše mladosti le, da bomo tokrat čufte popekli na žaru in jih, namesto ob pire krompirju, postregli v sendviču.
Za dva sendviča potrebujete:0,5 kg mletega mešanega mesa
- nasekljano čebulo
- pest riža
- jušno osnovo (če je nimate pri roki, bo v redu tudi voda)
- polovico paprike
- rezine pečene slanine
- rezine toast sira
Postopek:
Na ponvi, na žaru ali v kuhinji popražimo čebulo. Dodamo pest riža in zalijemo z deci ali dvema jušne osnove. Ko riž vpije vso tekočino pustimo, da se ohladi. Nato riž s čebulo primešamo v mleto meso, dodamo eno jajce in oblikujemo kroglice poljubne velikosti.
Na žaru, na oglju, čufte popečemo toliko, da dosežemo lepo rjavo skorjico. nato pa jih preložimo nazaj v ponev in zalijemo s paradižnikovo omako ter kuhamo v omaki cca. 30 minut.
Zdaj pa k pripravi sendviča. Polovico bagete prerežemo in rahlo popečemo. Medtem polovico paprike narežemo na koščke in popečemo na maslu. Prav tako popečemo rezine pečene slanine. Na kruh položimo dva čufta, prelijemo s paradižnikovo omako in čez položimo rezino sira. Dodamo še popečeno papriko, ki odlično osveži jed in rezine popečene slanine in sendvič za minuto ali dve položimo nazaj na topel žar, pokrijemo ali pa položimo v pečico, toliko da se sir stopi. In to je to. 🙂
Pa dober tek! 🙂