Na skoraj vsakem pikniku se pojavlja jed, ki gre vedno najtežje v promet. To so piščančji ražnjiči. Jed, ki načeloma ne zgleda slabo, je pa zelo težko pripraviti sočne in okusne, še posebej če kupimo že pripravljene. Verjetno že zaradi kvalitete osnovne surovine. In zato sem tokrat pripravil zanimivo alternativo piščančjim ražnjičem in to so steak ražnjiči.
Potrebujete
- 300 g bržolni steak (ribeye)
- čebula
- polovica zelene paprike
- 1 pločevinko Bevog Tak piva
- 2 žlici worčester omake
- ingver (po želji)
- polovica limone
Priprava:
Steak razrežemo na kocke, damo v posodo ali vrečko za mariniranje in dodamo polovico narezane čebule, malo ingverja, worčester omake in zalijemo s pivom. Zapremo in pustimo marinirati, cca eno uro v hladilniku.
Nato narežemo čebulo in papriko na enako velike kose in na palčke za ražnjiče nataknemo kos steaka, čebulo in papriko, ter ponovimo vsaj trikrat.
V ponev odlijemo marinado, ki nam je ostala, dodamo ščepec sladkorja in zreduciramo na pol. Medtem na direkten ogenj položimo ražnjič in ga pečemo po dve minuti na vsaki strani. Sproti pa ves čas pečenja mažemo z omako.
Meso je pečeno ko notranja temperatura doseže 48-50 stopinj, nato naj meso počiva kakšno minutko in med tem še enkrat premažemo z reducirano omako.
In to je to.
Pa dober tek 🙂