Polnjeni šampinjoni, recept in video

Tokrat je na vrsti ena taka simpl in okusna priloga, idealna pa tudi za vegetarijance. Polnjeni šampinjoni se podajo k vsem sortam mesa, pa še zelo enostavni so za pripravit.

To jed sem prvič probal pri Jezeršku, na delavnici peke na žaru. Luka in Jure sta to jed pripravila, čist tko, usput, mene pa je povsem navdušila. Celo leto mi ni dalo miru, bi pripravil recept za blog ali ne. No pa sem se le odločil, jed še malo zapeljal po svoje, osnova pa sigurno ostaja zvesta originalnemu receptu.

Potrebujete:
10-12 šampinjonov
1/2 čebule
3 stroki česna
100 g Wasabi sira
2 žlici sojine omake

Postopek:

Na šampinjonih previdno odstranite peclje ter jih 3-4 spravite na stran. V posodi zmešamo nasesekljano čebulo, drobno nasesekljan česen, na kocke narezan sir, dve žlici sojine omake in 3 naseseklane peclje. Vse skupaj dobro premešamo in nato lahko pričnemo s polnjenjem. V vsak šampinjon damo približno eno malo žličko file.

Tokrat sem pekel na mojem manjšem Napoelon plinskem žaru. Žar ogrejemo na 180-200 stopinj in gobe položimo na indirektni ogenj. Če pečete na plinskem žaru, to pomeni da prižgete le en gorilec in gobe položite na drugo stran. Enako velja za oglje. Pečemo približno 20 minut ali dokler gobe ne postanejo mehke.

Če polnjene šampinjone postrežete ob dobrem steaku ali burgerju, vam garantiram, da bodo gostje zadovoljni, vi pa se boste počutili kot pravi mojster žara ?

Pa dober tek 🙂

gobe-5 gobe4 gobe-3 gobe-1