Praznična večerja 3. del, jagnječji hrbet s pistacijo

Dobro leto nazaj sem nekje zasledil recept za jagnječji hrbet s skorjico iz pistacije. Jed zgleda noro dobro in dlje časa sem si jo želel poizkusiti. Jed je bila tudi zelo popularna in si jo lahko opazil na različnih spletnih straneh. No in zdaj ko je leto naokoli in sem v trgovini CoolHouse zagledal jagnječji hrbet, sem se odločil, da tudi jaz poizkusim to jed. Pa še tako lepo zgleda, lih za silvestrsko večerjo.

Potrebujete:

  • jagnječji hrbet (zarebrnica)
  • sol
  • pest pistacije
  • 1 vejica rožmarina
  • 8 lističev mete

Postopek:

V mešalnik stresemo pistacijo, rožmarin in meto ter dobro zmiksamo. Jagnječji hrbet nasolimo, dober ščepec soli na vsako stran in postavimo na žar ali ogreto ponev. Pečemo dokler se zunanjost lepo ne zapeče, to je približno 2-3 minute na stran. Nato pa jagnječji hrbet povaljamo po  suhi mešanci pistacije, rožmarina in mete. Nato jagnječji hrbet prestavimo v pečico ali na indirektno stran, če pečemo na žaru. Pečeno pri cca 180 stopinjah in to do središčne temperature mesa 58-60 stopinj celzija. 
Ko meso doseže ciljno središčno temperaturo, ga prestavimo pladenj in ga pustimo počivati 5 minut. Nato pa razrežemo ob kosti na lepe dober centimeter debele kotletke.
Za prilogo pa priporočam le pečeno zelenjavo, če so pa pri hiši ornk jedci pa še malo pečenega krompirja 🙂


Pa dober tek


Trgovina CoolHouse