Nadaljujemo serijo predlogov prazničnih večerij. Tokrat tik pred božičem in tokrat se vam lahko zalušta svinjske krače, ki je pripravljena zelo hitro. Ampak kako hitro je hitro za kračo, med 30 in 45 minut se mi zdi za kračo kar hitro. Za veliko ljudi je zelo pomembno, da za praznične večerje pripravljajo jedi, pri katerih se da dober del že vnaprej pripravit, ostali del pa od nas terja čim manj dela, kar pomeni da se samo peče na žaru ali v pečici
Hitro pripravo pa nam omogoča če kupimo krače confit v Coolhouse. Kaj pomeni confit? To kadar je meso že predhodno kuhano v masti in v masti tudi shranjeno za daljšo obstojnost. Tako so naše krače že bile skuhane in jih moramo le zagreti in zapeči kožo.
Potrebujete
- 2 rdeči čebuli
- 1 temno pivo
- 2 confit svinjski krači
- 1/4 rdečega zelja
- 1 korenje
- 1 jogurt
- kis
- olje
- sol
Postopek:
Kot prilogo h krači sem si zamislil čebulno omako, kot prilogo pa zeljnato solato. V pekač dodamo dve na kocke narezani rdeči čebuli zalijemo s temnim pivom. Po končani peki lahko to omako tudi zmiksamo z mešalnikom. V pekač postavimo mrežo, da se bodo krače pekle nad čebulo in ne v njej.
Za prilogo pa tanko zrežemo rdeče zelje in speremo. V posodi mu dodamo naribano korenje, jogurt, jabolčni kis, olivno olje in sol. Premešamo in za čas peke postavimo v hladilnik.
Pečico ali žar zagrejemo na cca. 180 stopinj in pečemo krače približno 30 minut, tako da središčna temperatura naraste na cca 60 stopinj stopinj celzija, nato pa temperaturo v žaru ali pečici dvignemo na 250 ali več in pečemo se dobrih 10 minut, toliko da koža zahrusta.
Krače ni potrebno začiniti, za je že za postopek confit, uporabljena sol in ostale začimbe.
Kračo postrežemo na deski, z omako in zeljnato solato in uživamo 🙂
Naslednji teden pa nadaljujemo s predlogom za silvestersko večerjo.
Pa dober tek 🙂