Pečeni krompirček malo drugače :)

Ta recept je predvsem za ljubitelje krompirja, če ga ponudimo kot prilogo mesnim dobrotam z žara. Sam sem se ob mesnih dobrotah z žara raje »nažiral« s kruhom kot pa s krompirjem.  Vse dokler me ni prijatelj z Dunaja peljal na kosilo. Tam sem se na novo zaljubil v pečen krompirček.

Recept je povsem preprost in zanj ni potrebnega nobenega kuharskega predznanja.

Ker je postopek priprave hiter, najprej vklopimo pečico, da se pravočasno ogreje. Nastavimo na 200 stopinj. Nato olupimo krompir in ga narežemo na poljubno debele rezine.  Sam imam v tej različici recepta raje tanjše rezine.  Krompir razporedimo po pekaču ter ga narahlo prelijemo z olivnim oljem. Ker mora biti krompir enakomerno premazan,  priporočam, da si zavihamo rokave ter pogumno z rokami premešamo krompir. Nato solimo in popramo ter potresemo z rdečo papriko v prahu. Kar korajžno, da bo ves krompir rdeč od paprike. Na koncu še enkrat dobro premešamo in krompir enakomerno razporedimo po pekaču. In to je to. Krompir postavimo v pečico, počakamo eno pivo ali dva (cca 30 min.) in krompir je pečen. Seveda moramo v teh 30-ih minutah speči meso na žaru. 🙂

Za pogumne pa se med rdečo papriko lahko doda tudi malo pikantnega v prahu.

IMG-20130516-WA0002

Skratka to je to, povsem enostavno in hitro, rezultat pa je odlična priloga mesnim dobrotam, ki ne bo ostala neopažena. Vsekakor vredno poskusa.

Pa dober tek! 🙂