Verjetno ni jedi h kateri ne bi pasalo eno izmed najbolj zdravih živil, to je česen. Vsi ga imamo radi, eni bolj drugi manj, skoraj nihče pa ga ne mara lupiti in sekljati. Domača česnova pasta je idealna rešitev, ki vam bo prihranila ogromno časa pri kuhanju, še posebej med tednom, ko nam navadno vsem primanjkuje časa. Pa še noro “simpl” je.
- 5-6 strokov česna
- olivno olje
- stekleno embalažo
- stiskalec česna
Olupljen česen stisnemo direktno v stekleno embalažo, z žličko, česen potapkamo in prelijemo z oljem.
Prelijemo s toliko olja, da je ves česen prekrit. Stekleničko zapremo in hranimo v hladilniku. Najbolj intenziven okus se bo razvil po približno dveh dneh.
Česnovo pasto lahko v hladilniku hranite od 1 do 2 tednov. Pasto lahko uporabljate med kuhanjem, za marinade ali pa si jo malo namažete na toast.Verjamem, da boste nad okusom navdušeni.
Lahko pa se tudi malo poigrate z dodatki, kot naprimer nariban ingver, in še in še.
Pa dobet tek:)