Ideje za priloge

Vsi vemo, da je meso glavna zvezda vsakega piknika, vendar noben piknik ni popoln brez okusnih prilog. S pravo izbiro jedi, se le-te lahko odlično dopolnjujejo, pa še sigurni boste lahko, da se bo na mizi našlo za vsakega nekaj.
Vse opisane priloge so pripravljene na žaru in z minimalno potrebne predpriprave, tako se boste lahko v celoti posvetili pečenju mesa. 🙂

 

1. Čebulni obročki oviti v slaninoDSC_1821_1

Vse kar potrebujemo je:
– mala večja čebula
– rezine slanine

 

 

Priporočam malo debelejše rezine slanine, v nasprotnem primeru, se vam bo slanina zažgala preden se bo čebula znotraj zmehčala.

Čebulo narežemo tako, da iz ene čebule dobimo čim več obročkov. Obročke ovijemo v rezine slanine, lahko si pomagamo z zobotrebci in to je to. Pečemo na dobrem srednjem ognju cca. 10-15 min.

DSC_1826_1

 

Kar morate paziti je, da jih naredite dovolj, ker bodo šli kot za med! 🙂

DSC_1848_1

2. Prebranec

Tukaj ne bomo odkrivali tople vode in se mučili s pripravo domačega prebranca. Kupljen – od Naturete – je več kot odličen. Potrebujemo le manjšo glineno posodo za pečico in malo domišljije.
Prebranec stresemo v glineno posodo, dodamo malce čebule, ki smo jo prej prepražili na žaru in koščke dimljene slanine ali kuhane kranjske klobase.

DSC_1830_1

 

Posodo z prebrancem postavimo na žar ob srednjem ognju. Če na žaru nimate pokrova, priporočam, da ga pokrijete ali s folijo ali s kakšno večjo posodo. Peče naj se cca. 20 minut. Če imate raje, da je vaš prebranec zapečen, s skorjico po vrhu, priporočam pečenje v pečici.
»Simpl«, zelo okusna in nepogrešljiva priloga.

DSC_1841_1

3. Paradižniki na žaru

Potrebujemo: češnjeve paradižnike, olje, česen in svežo baziliko.

Paradižnike narežemo na pol, rahlo prelijemo z oljem, primešamo sesekljan česen ali še bolje, česnovo pasto in vse skupaj stresemo na žar ploščo. Vsake toliko malo premešamo in pečemo približno 10 minut. Toliko, da se paradižniki zmehčajo in rahlo obarvajo od pečenja.

DSC_1834_1

Paradižnike stresemo v posodico ali na krožnik, posipamo z svežo baziliko in premešamo.

DSC_1837_1

Ta priloga gre odlično k vsem vrstam mesa in kmalu ne boste več mogli brez nje! 🙂

 

Pa dober tek!