Vsi vemo, da je meso glavna zvezda vsakega piknika, vendar noben piknik ni popoln brez okusnih prilog. S pravo izbiro jedi, se le-te lahko odlično dopolnjujejo, pa še sigurni boste lahko, da se bo na mizi našlo za vsakega nekaj.
Vse opisane priloge so pripravljene na žaru in z minimalno potrebne predpriprave, tako se boste lahko v celoti posvetili pečenju mesa. 🙂
1. Čebulni obročki oviti v slanino
Vse kar potrebujemo je:
– mala večja čebula
– rezine slanine
Priporočam malo debelejše rezine slanine, v nasprotnem primeru, se vam bo slanina zažgala preden se bo čebula znotraj zmehčala.
Čebulo narežemo tako, da iz ene čebule dobimo čim več obročkov. Obročke ovijemo v rezine slanine, lahko si pomagamo z zobotrebci in to je to. Pečemo na dobrem srednjem ognju cca. 10-15 min.
Kar morate paziti je, da jih naredite dovolj, ker bodo šli kot za med! 🙂
2. Prebranec
Tukaj ne bomo odkrivali tople vode in se mučili s pripravo domačega prebranca. Kupljen – od Naturete – je več kot odličen. Potrebujemo le manjšo glineno posodo za pečico in malo domišljije.
Prebranec stresemo v glineno posodo, dodamo malce čebule, ki smo jo prej prepražili na žaru in koščke dimljene slanine ali kuhane kranjske klobase.
Posodo z prebrancem postavimo na žar ob srednjem ognju. Če na žaru nimate pokrova, priporočam, da ga pokrijete ali s folijo ali s kakšno večjo posodo. Peče naj se cca. 20 minut. Če imate raje, da je vaš prebranec zapečen, s skorjico po vrhu, priporočam pečenje v pečici.
»Simpl«, zelo okusna in nepogrešljiva priloga.
3. Paradižniki na žaru
Potrebujemo: češnjeve paradižnike, olje, česen in svežo baziliko.
Paradižnike narežemo na pol, rahlo prelijemo z oljem, primešamo sesekljan česen ali še bolje, česnovo pasto in vse skupaj stresemo na žar ploščo. Vsake toliko malo premešamo in pečemo približno 10 minut. Toliko, da se paradižniki zmehčajo in rahlo obarvajo od pečenja.
Paradižnike stresemo v posodico ali na krožnik, posipamo z svežo baziliko in premešamo.
Ta priloga gre odlično k vsem vrstam mesa in kmalu ne boste več mogli brez nje! 🙂
Pa dober tek!