Fruštk burger, recept in video

Po mojem mnenju je burger popoln obrok – vsega je ravno dovolj. In ne glede na to kaj boste dali notri in kako ga boste pripravili, bo burger še vedno burger.

In ravno iz tega razloga je primeren tudi za vse vrste priložnosti. Tako je nastal tudi tale brunch burger ali fruštk burger, kot ga je poimenovala moja žena. ?

 

Potrebujete:
2 burger štručki
kremni sir (namaz)
solata ledenka
2 rezini paradižnika
1/2 čebule
3 jajca
2 klobasi za žar
4 rezine slanine
Postopek:
Žar pripravimo za direktno in indirektno peko in najprej popečemo klobase na direktnem ognju. Približno 1-2 minuti na stran. Nato jih prestavimo na indirektno stran. V ponvi, nad direktnim ognjem, popražimo čebulo in dodamo tri jajca. Pripravimo klasična vmešana jajčka. Ves ta čas imamo klobase še na indirektnem ognju. Na koncu jajcem dodamo še žličko kremnega sira in to je to. Klobase in jajca odmaknemo z žara in na direktnem ognju hitro popečemo še slanino in burger štručke.
Sestavljanje:
Na spodnji kruh namažemo kremni sir, dodamo narezano ledenko in rezino paradižnika. Nato dodamo jajčka in čez 2 polovici klobase. Za konec dodamo le še kakšno rezino slanine in pokapamo z honeymustard omako.
In to je to!
Pa dober tek 🙂
zajtrk burger2
zajtrk burger 3zajtrk burger 4zaktrk burger 6