FLANK STEAK ROLCE, recept in video

Zvezda tokratnega recepta je ponovno CoolHouse-ov flank steak. Flank steak je eden tistih steakov, ki vedno znova presenetijo. Pa ne zato, ker od njega ne bi pričakovali odličnosti, ampak predvsem zato, ker ga še vedno premalo poznamo oziroma uporabljamo. Na celotni polovici je samo en flank steak in tudi zato bi ga morali veliko bolj ceniti. Pri meni je tako, da z velikim veseljem izberem flank steak namesto hrbta. Predvsem zaradi okusa!

No in ravno flank steak je zaradi svoje oblike zelo primeren za kakršne koli rolade ali zavitke. Če ga zareženo po polovici in razpremo dobimo ogromno površino oziroma steak, ki je odličen za debele rolade. V tokratnem receptu pa nisem želel pripraviti posebej debele rolade, ampak manjše steak rolce. Zato sem flank steak prerezal po polovici v celoti, tako da sem ga vbistvu stanjšal za polovico in bo tako perfektno za rolce.

 

 

 

Potrebujemo:

1 flank steak

4 rezine pršuta

2 stroka nasekljanega česna

5 nasekljanih sušenih paradižnikov

250g mlade špinače

Grobo sol

Cedrino desko

 

Postopek:

Flank steak v celoti prerežemo po polovici in nanj položimo pršut, čez potresemo česen in sušeni paradižnik in dodamo liste mlade špinače. Po dolžini na tesno zarolamo in razrežemo na štiri enako kose. Rolce sem zaradi lažjega prelaganja nataknil na nabodalo.

Na cedrino desko, katero je potrebno predhodno vsaj 39 minut namakati v vodi, položimo rolce in desko postavimo na direkten ogenj pri 250 stopnjah celzija. Dimimo približno 15-20 minut, oziroma do središčne temperature 52 stopinj celzija. Nato pa jih na hitro, za nekaj sekund še popečeno na direktnem ognju.

Rolce odstranimo z žara in jih pustimo počivati 5 minut, nato pa razrežemo in posolimo z grobo soljo. Če pa želite pa lahko rolce, solite že pred peko. V samo končnem rezultatu ne bo nobene razlike.

 

CoolHouse.si

 

Pa dober tek 😉