Dvojni cheeseburger, kot mora biti, recept in video

Tokrat je na vrsti cheeseburger in to tak cheeseburger kot mora biti: meso, sir in še nekaj za zraven.
Vsi smo vajeni, da nam gostinci, v želji po čimbolj okusnem burgerju, vanj natlačijo veliko preveč sestavin in okusov. Še najslabše je, ko v burger silijo neke izrazite in sofisticirane okuse, s čimer povsem povozijo okus mesa ali pa še slabše, poskušajo prikriti, da njihovo meso pač nima nobenega okusa. Zato na delavnicah vedno poudarim, da naj bo meso zvezda burgerja, vsi ostali dodatki naj le špilajo zraven. Dodatki nikakor ne smejo povoziti okusa mesa. Seveda je za to potrebno imeti odlično meso, oziramo dovolj okusno meso. Veliko lahko dosežemo z mešanico mesa, recimo polovica govejega plečeta in polovica zorjene bržole. Najboljši okus lahko dosežemo, če imamo mleto suho zorjeno meso. Sam za burgerje uporabljam izključno suho zorjeno meso, tako doma za kosilo, kot na vseh mojih delavnicah, saj se sveže mleto goveje meso nikakor ne more primerjati s suho zorjenim mletim mesom.

No in ker mora biti glavna zvezda vsakega burgerja meso, je potreba po dodatkih in zakompliciranih omakah povsem odveč. Zato sem pripravil burger, ki je tako v pripravi kot v samih sestavinah tako preprost, da bolj ne bi mogel biti. Zvezda burgerja pa je tudi tokrat mleto suho zorjeno meso izpod rok mojstra Ivanetiča.

Potrebujete:
2 150 g polpeti govejega suho zorjenega mesa
Gorčica
Dve kisli kumarici
Polovica čebule
2 rezini čedar sira

Priprava:
Dve kisli kumarici in polovico bele čebule razrežemo na majhne kocke, dodamo dve žlički kisa iz kozarca s kumaricami in premešamo.
Žar segrejemo na srednjo temperaturo in na ploščo ali ponev položimo meso. Polpet pečemo cca 3 minute na stran, ko ga obrnemo, ga posolimo in takoj dodamo rezino čedar sira. Žar pokrijemo zato, da se sir lepše pocedi. Meso je gotovo, ko dosežemo notranjo temperaturo 48-50 stopinj celzija.
Medtem popečemo še burger štručke.
Na popečeno spodnjo štručko namažemo gorčico, dodamo meso in na vrh eno žlico mariniranih kumaric in čebule. In to je to, preprosto a zelo okusno, naj okus mesa in maščobe govorita zase.