Dimljene in pekoče perutničke, recept in video

V današnjem prispevku vam bom predstavil prvi recept za moj novi smoker žar. Ko imamo pred seboj smoker žar, piščančje perutničke zagotovo niso vrsta mesa, ki ti kot prvo pade na misel. Za peko na smoker žaru pogosteje uporabimo svinjino ali govedino, s tehniko low and slow.
Da pa perutničke ne bi le dimil, sem jih želel malo popestriti z injektiranjem in omakco. Ker sem imel v hladilniku pekočo omakco in Serious Blends Nirvana mešanico začimb, kjer je osnova curry in ingver, sem tako prišel na idejo, da pripravim dimljene in pekoče perutničke.

 

 

Perutničke sem pred peko injektiral, ne zato da bi bile bolj sočne, ampak zato, da bi kar čim več okusa spravil v same perutničke in ne samo na zunanji del. Veliko ljudi rado marinira perutničke, vendar je potrebno poudariti, da z marinado okus nanašamo samo na zunanjo plast mesa. Kar seveda ni nič narobe, ampak samo tako, da se ve 🙂
Za injektiranje potrebujete:
Injekcijo za meso
1 žlico pekoče omake
1 dcl piva
Za omako potrebujete:
1 žlico Nirvana mešanice začimb
1 žlico Hot Sun pekoče omake
1 dcl piva
1 žlica medu
Postopek:
Injekcijo napolnimo z mešanico pekoče omake in piva ter z njo injektiramo perutničke. Vsaka perutnička sprejme kar nekaj tekočine, ki bo med peko stekla ven, okus pa bo vsekakor ostal.
Nato perutničke naložimo na smoker, dodamo les za dim in dimimo 1 uro pri 150 stopinjah celzija.
Po 1 uri peke perutničke na hitro še popečemo na direktnem ognju in jih sproti mažemo z omako. Na direktnem ognju jih pečemo približno minuto do dve na eno stran, le toliko, da se koža lepo zapeče.
In to je to, pa previdno, če se boste držali recepta bodo perutničke zelo pekoče 🙂
pa dober tek 🙂