No pa je le prišel čas, ko mi je uspelo sestaviti recept za burger, ki ga s ponosom poimenujem Customgrill bruger. Zvezda tega burgerja je omakca. Sestavine so dokaj preproste in omaka je uporabna tudi v drugih receptih.
Potrebujemo:
- jogurt (1 lonček)
- ketchup (1 veliko žlico)
- goričica (1 malo žlico)
- kurkuma (1/2 male žlice)
- meta (7-8 listov)
- peteršilj (3 vejice)
- limonin sok (sok polovice limone)
- sol in poper (ščepec sli in popra po okusu)
- med (1 malo žlico)
Vse sestavine zmešamo in jih pred serviranjem postavimo za eno uro v hladilnik. V kolikor imate domače limone, lahko za dodaten okus nastrugate malo limonine lupine.
Za sestavo enega burgerja potrebujemo:
- sezamovo stručko
- list zelene solate
- omako
- 200 g mletega govejega pleča ali vrata
- 2 rezini paradižnika
- 3 rezine pečene slanine
- 1 rezino sira Jošt
Priprava:
Na vroč žar položimo meso, ga solimo, popramo in popečemo na eni strani. Medtem na žaru popečemo tudi rezine slanine. Preden meso obrnemo, položimo na žar še dve rezini paradižnika, le toliko da se malo popečeta. Ko obrnemo meso, ga ponovno solimo in popramo, nato pa nanj položimo popečene rezine paradižnika in slanine. Čez položimo še rezino sira in pokrijemo.
Trik dobrega okusa je v tem, da se sokovi slanine in paradižnika pomešajo z sokovi mesa, kar “zapremo” z rezino sira, ki se čez vse skupaj lepo stopi.
Medtem prerežemo štručke in jih narahlo popečemo. Ko je meso pečeno po našem okusu, sledi zlaganje.
Na vroč žar položimo meso, ga solimo, popramo in popečemo na eni strani. Medtem na žaru popečemo tudi rezine slanine. Preden meso obrnemo, položimo na žar še dve rezini paradižnika, le toliko da se malo popečeta. Ko obrnemo meso, ga ponovno solimo in popramo, nato pa nanj položimo popečene rezine paradižnika in slanine. Čez položimo še rezino sira in pokrijemo.
Trik dobrega okusa je v tem, da se sokovi slanine in paradižnika pomešajo z sokovi mesa, kar “zapremo” z rezino sira, ki se čez vse skupaj lepo stopi.
Medtem prerežemo štručke in jih narahlo popečemo. Ko je meso pečeno po našem okusu, sledi zlaganje.
Na popečene štručke namažemo omako, čez položimo list zelene solate in nanj meso z paradižnikom, slanino in stopljenim sirom. Čez pokapljamo se žličko ali dve omakice in Customgrill burger je končan.
Pa dober tek! 🙂