Lepo vreme in pikniki so že v polnem zamahu. Če ste brez ideje kaj speči in ali bo to ali ono všeč temu in drugemu, so najbolj “ziher” varianta piščančje perutničke.
Ta verzija je prav gotovo moja najljubša BBQ omaka, če odvzamemo povsem klasično BBQ omako. Simpl je za narest, zenf in jabolčni kis pa naredita svojo čarovnijo na vsakemu piščančjem in svinjskem mesu.
Potrebujete:
– 3/4 merica navadnega zenfa
– 1/2 merice medu
– 1/4 merice jabolčnega kisa
– 1/2 merice ketchup
– 2 žlici Worcestershire omake
– 1 žlica paprike v prahu
(Merica je približno polovica jogurtovega lončka)
Sestavine le dobro zmešajte, lahko tudi z mešalnikom, pretočite v stekleno embalažo in shranite v hladilnik.
Mislm, da ga nebo junaka, ki mu vaša nova omaka nebo všeč.
Pa dober tek 🙂
Pa dober tek 🙂