Cheese burger z majonezno omako, recept in video

Po dolgem času sem se zopet lotil priprave burgerja, razlog za to pa je majonezna omaka, ki je moja izpeljanka ameriške verzije. Ko sem pri nas v Sloveniji gostil #kjroadtrip mi je chef Eric podaril ikonično Duke’s majonezo. In to veliko embalažo 🙂 Ko sem jo prinesel domov, sem najprej pomislil, jebemtiš kaj bomo mi s toliko majoneze, a ko smo jo poizkusili, nam je bilo jasno, zakaj je v Ameriki Duke’s majoneza najbolj priljubljena. Njena zračnost oziroma lahkotnost je res nekaj posebnega. Odločil sem se, da preden je zmanjka, posnamem vsaj en video recept s to majonezo. Seveda mi je chef Eric zaupal tudi recept za zanimivo majonezno steak omako, a ker sam nisem mogel čez to, da bi majonezo dal na steak, sem omako malo priredil po svoje in jo vključil raje v burger. Tako je nastala super omaka za burgerje in sendviče. Je odlična mešanica majoneze, slanosti inčunov, pikantnosti domačih vloženih jalapenov in svežine limoninega soka. Skratka omaka, ki bo zagotovo navdušila vse ljubitelje majoneze.

 

 

Potrebujete:

Burger štručko

Goveji burger polpet (150 g)

2 rezini paradižnika

 

Za majonezno omako:

2 žlici majoneze

2 fileja inčunov

1 strok česna

1 kislo kumarico

Vložene pekoče čilije

Sok 1/2 limone

 

Postopek:

Za majonezno omako vse sestavine na drobno nasekljamo in zmešamo skupaj s polovico stisnjene limone, ki da omaki svežino. Naj vas uporaba inčunov ne prestraši, omaka ne bo imela okusa po ribah, inčune se uporablja le zaradi svoje posebne slanosti, ki jih dajo jedem.

Goveji burger polpet najprej grejemo 2-3 minuti na najnižji stopnji, nato ga dvignemo malo pod najvišjo stopnjo in vsako stran pečemo približno 30 sekund. Nato burger polpet spustimo na najnižjo višino, ga posolimo, dodamo sir in pečemo še 2-3 minute. Po tem postopku peke dobimo perfektno pečen burger polpet, kjer je zunanji del lepo karameliziran, znotraj pa je meso srednje pečeno.

Medtem ko polpet počiva, imamo ravno dovolj časa, da hitro popečemo burger stručko.

 

Sestavljanje:

Na spodnji del štručke položimo le dve rezini paradižnika, nato meso s sirom in na zgornji del štručke radodarno namažemo z okusno majonezno omako.

Preostane nam le še, da uživamo v odličnem burgerju.

 

Pa dober tek 🙂