Steak carne asada na moj način, recept in video

Carne asada je jed iz južne Amerike, praviloma vsebuje cenejše kose govedine, najraje flank ali skirt steak. Velikokrat pa ga postrežejo v tacosu ali pa samostojno jed s prilogo.  Dobesedni prevod carne asada je, grilled meat oz pečeno meso na žaru, tako da je definicija izvedbe precej ohlapna, zato sem si dovolil narediti carne asada my way.

Res je, da bi praviloma moral uporabiti flank ali skirt steak, ampak se mi je v hladilniku prekladal suho zorjen ribeye s kostjo od Mesarstva Ivanetič, tako da se se odločil za ta kos mesa. Za prilogo pa sem pripravil svežo poletno solato, ki se odlično poda k močnemu beefy okusu steaka.

 

 

Potrebujemo:

Steak

Avokado

Rjavi fižol

Rdeča čebula

Peteršilj

Limonin sok

Sol in poper

 

Postopek:

Žar pripravimo za indirektno peko in pečemo steak na indirekten ognju do notranje temperature mesa 48 stopinj celzija. V tem času pa lahko pripravimo solato. Na kocke zrežemo polovico rdeče čebule, polovico avokada, dodamo veliko žlico rjavega fižola in približno toliko peteršilja. Začinimo s sokom polovice limone in ščepcom soli in popra. Zmešamo in pustimo v hladilniku.

Ko meso doseže 48 stopinj notranje temperature, ga prestavimo na direkten ogenj, dobro minuto na stran bo povsem dovolj.

Meso naj po peki odleži 5 minut, nato ga narežemo na debele rezine, dodamo sol in poper in postrežemo z našo super svežo in okusno solato. K okusu pečenega govejega steaka, se odlično poda fižol in avokado v solati. Recept katerega preprosto morate poskusiti.

 

Pa dober tek?