Skirt steak sendvič, recept in video

Že nekaj časa se mi pošteno lušta enega pravega steak sendviča. Na blogu sem pripravil že, steak sendvič in steak burger in oba recepta pogosto prakticiram. Ampak tokrat sem želel nekaj posebnega a še vedno enostavnega. Na voljo sem imel čudovit suho zorjen skirt steak, brie sir in rukolo, kar je ostalo od fešte en večer prej.

No in da nebi rukole le nabasal v sendvič, sem iz nje naredil pesto. Pesto se ponavadi dela iz bazilike, a lahko uporabimo katero koli drugo zeleno zelenjavo. In rukalo je idealna za ta recept, predvsem zaradi svojega značilnega poprastega okusa.

 

 

 

Potrebujete:

 

Skirt steak

Čebato s čebulo

Teriyaki omako

Majonezo

Dve pesti rukole

Eno pest mandljev

8 žlic olivnega olja

Ščepec soli

 

Postopek:

Vnaprej si pripravimo pesto. V sekljalnik samo rukolo, mandlje, olivni olje in sol ter na fino sesekljamo in zmešamo. Pesto ne sme biti preveč tekoč in ne pregost. Pesto lahko pripravite tudi en dan prej, saj lahko stoji v hladilniku vsaj 1 teden.

Žar pripravimo za direktno peko, ogrejemo ga na 250-300 stopinj. Za tako tanek steak kot je skirt steak, bo dovolj 3-4 minute na stran, direktne peke. Ko je meso pečeno, ga z obeh strani premažemo s Teriyaki omako in za 20-30 sekund pustimo na žaru. Toliko da se omaka malo zapeče. Pred peko, steak posolimo, dober ščepec na stran in po peki pustimo meso počivati 5-10 minut. Medtem ko meso počiva, na pol prerežemo čebato in na zgornjo polovico zložimo rezine brie sira. Spodnjo polovico popečeno, zgornjo s sirom pa postavimo na indirekten ogenj, le toliko da se sir rahlo stopi.

Ko je kruh popečen, narežemo steak, obvezno pravokotno na vlakna in spodnjo polovico kruha namažemo z majonezo. Če je ob tem kdo debelo pogledal, ja steak in majoneza gresta dobro skupaj, seveda ob spremljavi še tretjega okusa. Tokrat v spremljavi pesta.

Rezine steak zložimo na sendvič, čez namažemo naš domači pesto, pokrijemo z zgornjim delom čebate in to je to.

 

Za moj okus, najboljši steak sendvič kar sem jih kdaj jedel. Skirt steak, teriyaki omaka, majoneza in rukolin pesto so res neverjetna kombinacija.

 

Pa dober tek 🙂