Sendvič s slanino in ocvrtimi bučkami, recept in video.

Pride dan, ko preprosto zapaše pojesti nekaj na hitro in takrat je najbošljša izbira sendvič. In tudi sendvič je lahko pravo gurmansko in kuharsko doživetje. Zato sem tokrat pripravil recept za enostaven a zelo okusen sendvič s slanino, ki je pripravljen v 15ih minutah. Za pripravo potrebujete le litoželezno ponev, plinski šporhet in sestavine, ki bi morale vedno biti v hladilniku 🙂

Ingredients

  • 1 bučko
  • skodelico moke
  • drobtine
  • 1 žlica dry rub-a
  • 2 jajci
  • 3 dcl olja za cvrtje
  • majonezo
  • polovico limone
  • 1 mala žlička čilija v prahu
  • rukolo
  • 5 rezin pečene slanine
  • BBQ omako
  • 2 rezini koruznega kruha

Postopek:
Bučko narežemo na debele rezine, povaljamo v moki, jajcu in drobtinah, v katere smo primešali 1 žlico Dry rub-a.  Nato jih ocvremo v vročem olju, v litoželezni ponvi ali pa v fritezi, če jo imate. Bučke cvremo cca. 2 minuti na vsaki strani.
bučke
Medtem pripravimo pekočo majonezo. V posodo stisnemo 3 žlice majoneze, dodamo sok polovice limone in eno malo žličko čilija v prahu. Dobro premešamo in to je to.
Ko so bučke ocvrte, olje odlijemo, ponev obrišemo in v njej popečemo rezine slanine. Ko je slanina popečena, v ostali maščobi popečemo še dve debeli rezini koruznega kruha in nato sledi sestavljanje.
pečena slanina
Spodnjo rezino kruha namažemo s pekočo majonezo, dodamo rukolo in nanjo položimo slanino. Nato dodamo BBQ omako, ocvrte bučke in pokrijemo z drugo rezino kruha.
sendvič 3
Namig:
Dodamo še pečeno jajce na oko in imamo odličen sendvič za zajtrk.
Pa dober tek 🙂
sendvič 2
Oprema, ki sem jo uporabil:

Lodge cast iron pan: link

Oster rob nož: link

Oster rob deska: link