Pulled pork pizza, recept in video

Peka pice je en tak vesel dogodek, jed katero imamo vsi radi, sploh pa otroci. Res pa je tudi, da smo se klasičnih pic ali njenih izpeljank že najedli. Zato sem tokrat pripravil recept za malo drugačno pico. Z ostankom pulled porka in brez sira in paradižnikove mezge. Pico na žaru že marsikdo pozna, večinoma iz žarov na oglje. Prav tako dobro pa se lahko speče pica tudi na plinskem žaru. Peka pice na plinskem žaru je tudi najhitrejši način, kako priti do pice, saj se kamen in žar ogrejeta na delovno temperaturo v 15-20ih minutah.

 

 

Na rešetko položite pica kamen, ogrejete žar na 300 stopinj in grejete pica kamen vsaj 20 minut. Odvisno seveda tudi od debeline pica kamna. Pogoj za dobro, tanko in hrustljavo pico je zelo vroč pica kamen.

Potrebujete:
Testo za pico
Kislo smetano
Bbq omako
Pulled pork
Rdečo čebulo
Paradižnik

Postopek:
Na razvaljano testo razmažemo kislo smetano in bbq omako kot osnovo. Čez naložimo pulled pork, dodamo narezano rdečo čebulo in za svežino dodamo še kakšno rezino svežega paradižnika. Na segretem pica kamnu pečemo pico cca 3-4 minute pri 300 stopinjah. In to je to.

Pa dober tek 🙂