Piščančja ponvica, recept

Pred kratkim sem bil postavljen pred izziv, da z ajvarjem Bakina Tajna naredim eno zanimivo jed na žaru. Dodatni pogoj je bil, da ajvarja ne dodam le kot prilogo ob mesu, v burgerju itd. In tako sem prišel na zelo enostavno idejo, a kot se izkazalo kasneje, tudi zelo okusno jed.

Potrebujete:

  • Dve žlici ajvarja Bakina Tajna
  • 6-7 piščančjih stegen brez kosti
  • sol
  • 1 mlado čebulo
  • 2 žlici drobtin
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • 1 žlica kisle smetane
  • 3-4 češnjeve paradižnike

Postopek:

Na žaru ali v ponvi popečemo piščančja stegna brez kosti, lahko pa uporabite tudi ostanke pečenega piščanca. Ko so stegna pečena, cca 4 minute na stran, pri 220 stopinjah celzija, jih še vroča z vilicami natrgajte na trakce. Ali pa, če vam je lažje, z nožem narežite na koščke.

Piščanca 3-4 stegen prestavite v ponev, lahko litoželezno ali pa glineno posodo, dodajte dve žlici ajvarja, malo mlade čebule in dobro premešajte. Posujte še z drobtinami in naribanim parmezanom.

Ponvico postavite na žar, na indirekten ogenj in pecite 10 minut pri 220 stopinjah celzija. Medtem na plošči ali drugi ponvi na hitro popecite na polovice narezane češnjeve paradižnike.

Po desetih minutah, ponvico odstranite z žara in za svežino dodajte popečene paradižnike, žlico kisle smetane in mlado čebulo ter nasekljan rdeč čili. 

Ker pa nam je skoraj polovico piščanca še ostalo, lahko pripravimo še eno verzijo te jedi. Takšno, za bolj pogumne. 

V sveže Jalapeno čilije, katere le izdolbemo, nafilamo piščanca z ajvarjem in pečemo prav tako 10 minut pri 220 stopinjah celzija. Na koncu dodamo še malo kisle smetane in to je to.

Kdor se ne boji pikantnega, bo zagotovo užival v tej jedi.

Pa dober tek 🙂