Napoleon Kokosovi Briketi, test in video

Kadar pečemo low and slow, je vedno zoprno, če rabimo med peko večkrat dodajat oglje ali brikete. Zato je za dolge peke res fajn uporabljati brikete, ki zdržijo čim dlje.

Tokrat sem testiral Napoleonove kokos brikete. Kokosovi zato, ker so narejeni iz mletih kokosovih lupin, katere ostanejo, ko iz kokosa vzamejo mleko in “meso”. Pred testom sem se pozanimal in pri Napoleonu obljubljajo res dolgo gorenje. No in zadevo je bilo potrebno dobro preizkusiti, ker dodatna garancija za kvaliteto je dejstvo, da za Napoleon, brikete proizvaja McBrikett.

 

No pa začnimo test. Najprej moram razložiti, da se meril samo direktno temperaturo briketov in ne notranjo temperaturo žara. Zato sem tudi zakuril le 4 palice. Celoten test je potekal s pokritim žarom in odprtima spodnjim in zgornjim zračnikom, se pravi s polnim pretokom zraka.

Test:

Sveže prižgani briketi: 520-530 stopinj celzija

1 ura: 480 stopinj celzija

2 ura: 410 stopinj celzija

3 ura: 370 stopinj celzija

4 ura: 300 stopinj celzija

5 ura: 300 stopinj celzija

6 ura: 300 stopinj celzija

7 ura: 280 stopinj celzija

 

Iz testa je razvidno da je začetna visoka temperatura prve tri ure konstantno padala, zadnje tri ure pa se zadržala pri 300 stopinjah. Kar je super, predvsem zato ker začetno visoko temperaturo lahko kontroliramo s kontroliranjem pretoka zraka in bi s tem še dodatno podaljšali čas gorenja. Tako da brez težav dosežemo obljubljen čas gorenja 7-8 ur.

 

Tako da za vse ljubitelje peke low and slow, vsekakor priporočam Napoleon kokosove brikete.

Še link do prodajnega mesta : tukaj

 

Pa dober tek 🙂