Jurčki s sirom, recept in video

Letošnji začetek jeseni je bil nor, občutek si imel, da če ne nabiraš gob, da je s teboj nekaj narobe. Facebook in Instagram je bil poln slik jurčkov, marel itd.

Tudi sam sem velik ljubitelj gob, moram pa priznati, da sem pripadnik tiste redke sorte ljudi, ki v hosti ne vidijo gobe. Verjetno bi jo prej pohodil kot opazil. Imam pa srečo, da so ostali člani družine gobarsko, veliko bolj nadarjeni 🙂 tako da nam svežih gob ne zmanjka.

Tokrat sem pripravil recept za odlično predjed, samostojno jed ali pa prilogo. Najbolje jo naredi naša mami. Tako da tokrat bom imel standard kar visok, saj se želim maksimalno približati njeni jedi, kar je po navadi zelo težko 🙂 Gre pa za povsem preprosto jed, pa vseeno jed, polno možnosti za napake.

 

 

 

 

Potrebujete:

 

4 jurčke

1/2 rdeče čebule

3-4 rezine dimljenega sira

ščepec soli

 

Postopek:

Žar pripravite za direktno in indirektno peko. Na ponvi nad direktnim ognjem prepražimo čebulo, nekje na polovici dodamo narezane jurčke. Gob ne smemo rezati pretanko, saj želimo, da jih bomo čutili pod zobmi. Gobe pečemo na ponvi, dokler ne dobijo lepe rjave barve. Protu koncu dodamo še ščepec soli in ko so gobe pečene, ponev prestavimo nad indirektni ogenj in dodamo 3-4 rezine dimljenega sira. Ko se sir lepo stopi, je jed gotova. Na koncu dodamo le še malo peteršilja za svežino in to je to.

 

Pa dober tek 🙂