BBQ zimska malica, recept in video

Zima je prišla in z njo nizke temperature. Za te mrzle dni sem pripravil recept za gosto jed na žlico.

Ker sem velik ljubitelj prebranca, ga na piknikih nikoli ne manjka. Osebno mi je prebranec iz konzerve odličen, vseeno pa vedno razmišljam, kako bi ga lahko popestril. Vem, zdaj si zagotovo kdo misli: »Kaj, iz konzerve?«. Lahko bi ga naredil tudi sam, ampak zakaj bi se trudil, če je prebranec od Naturete res dober.

Tako je nastala ideja za jed, kjer sem združil par najljubših jedi: prebranec, kranjsko klobaso, pulled pork in pečene paradižnike. Idejo za pečene paradižnike sem dobil pri Jernej Kitchen, saj odlično dopolnijo okus različnim paštam in mesnim jedem.

 

 

 

Potrebujete:

1 konzervo prebranca

1 pest pulled porka

1/2 kranjske klobase

6-8 češnjevih paradižnikov

Sladkor

Sol

Olivno olje

1 strok česna

 

Postopek:

Žar zakurimo za indirektno peko, na približno 180 stopinj Celzija, in medtem, ko se žar ogreva pripravimo vse potrebno. Najprej v glineni posodi napikamo paradižnike z nožem, dodamo ščepec soli, ščepec sladkorja, eno žlico olivnega olja in en strok narezanega česna. Glineno posodo postavimo na žar, indirekten ogenj, za približno 25-30 minut. Deset minut pred koncem na žar dodamo še kranjsko klobaso in zadnjih pet minut še posodo s pulled porkom. Sam sem tokrat uporabil ostanke iz skrinje. Meso sem odmrznil, v posodo pa dodal samo malo vode, da se vsaj malo navlaži in ga pogrel na žaru (dovolj je že 5 minut).

Ko so paradižniki pečeni, jih odstranimo z žara, in začnemo pripravljati našo jed. V ločeno glineno posodo stresemo prebranec iz konzerve, dodamo pulled pork, narezano kranjsko klobaso in pečene češnjeve paradižnike. Premešamo in postavimo nazaj na žar za cca 15 minut, toliko da prebranec brbota dobrih 10 minut.  Če želite bolj redko jed, dodajte prebrancu deci piva in problem bo rešen.

Na koncu dodamo po želji še vložene jalapeno čilije, da nas malo poživi na tem mrazu in zraven postrezite obvezno svežo kajzerco.

Pa dober tek 🙂