5 CustomGrill predlogov za praznična darila

Tudi letos sem pripravil seznam 5 predlogov daril, za vaše najljubše žar mojstre. Ali pa za vas same, zakaj pa ne, dajmo se razvajat 😊 Seznam tudi letos sestavljajo pripomočki, ki sem jih sam uporabljal skozi leto in tako z gotovostjo stojim za seznamom. Mislim, da boste tudi letos našli za vsak budget nekaj in tako nekomu polepšali praznike.

 

  1. Japonski nož Bunka ZDP 189

Ta nož je bil na seznamu že prejšnje leto in ga ponovno uvrščam na seznam, ker je preprosto fenomenalen. Če redno spremljate moj blog ali pa ste bili na kateri od mojih delavnic, potem veste, da sem navdušenec nad japonskimi noži. Zaradi svoje vsestranskosti se največkrat  v mojih rokah znajde prav Bunka. Nož je bil razvit posebej za slovenski trg in v sodelovanju z Binetom Volčičom, tako da bolje od tega res ne gre 😊 Če je Bunka predraga, vam predlagam, da skočite na www.osterrob.si ali pa še bolje, kar k njim v prodajni salon, kjer vam bodo znali strokovno razložiti, kateri nož je primeren za vas ali vašega bližnjega. Če nož podarjate kot darilo, pa le brez sramu zanj zahtevajte 50 centov od obdarovanca, ker se nožev načeloma ne podarja. Tako se boste izognili vojni napovedi, kot veleva Japonska tradicija 😊

 

 

  1. Kulinarična delavnica

Če bi radi obdarili nekoga, ki je žar navdušenec ali mojster in bi svoje znanje rad še nadgradil, je idealno darilo bon za eno od mojih dveh delavnic na Akademija Jezeršek. Podarite mu lahko delavnico Gurmanski Burgerji ali Steak, tak kot mora bit. Za bon se obrnite na Akademija Jezeršek, izkoristi ga lahko kadarkoli, za katerokoli od razpisanih delavnic. Jaz pa se bom potrudil, da bo to eno najbolj okusnih daril, kar jih je prejel ali prejela 😊

 

 

  1. Če vam budget omogoča nakup malo večjega darila in razmišljate o nakupu žara za vašega najbližjega, potem vam toplo priporočam enega od treh povsem različnih žarov. Napoleon Travel Q plinski žar, se je na seznamu znašel že prejšnje leto. Ampak zaradi svoje vsestranskosti, majhnosti in moči je to žar, ki v svojem razredu preprosto nima konkurence. Če razmišljate o keramičnem žaru, potem priporočam Kamado Bono Minimo. S svojo ceno ponuja ugoden vstop v svet keramičnih žarov. Kot tretji žar, pa za zahtevnejše uporabnike priporočam žar, ki ga sam uvrščam v sam vrh in ga tudi uporabljam na svojih delavnicah, to je Longhorn Steaker. Več o vseh teh žarih si lahko preberete v starih objavah mojega bloga.

 

 

  1. Skozi celo leto sem na delavnicah in objavah na blogu veliko uporabljal Serious Blends mešanice začimb. Všeč mi je predvsem, da mešanice vsebujejo domače začimbe in da je proizvod plod slovenske domišljije. Fanta iz Serious Blends imata na voljo že 7 mešanic, sam pa najraje uporabljam Original in Divji Texas, ker se odlično obneseta kot klasični dry rub. Lahko pa sestavite tudi svoj paket po želji. Za ogled vseh mešanic obiščite njuno spletno stran.

 

 

  1. Kdor me pozna, ve, da sem velik zagovornik uporabe termometrov med peko na žaru, zato sem tudi mnenja, da mora vsak žar mojster imeti svoj termometer. Poznamo seveda dva tipa termometrov, instantnega, ki ga zapičimo v meso, odmerimo in odstranimo ali pa termometre s sondo, ki so namenjeni daljšim pekam in nadzorovanju peke več kosov mesa naenkrat. Svojega instantnega sem kupil v trgovini z gostinsko opremo Fiducia, sondo iGrill 2 pa na nemškem Amazonu. iGrill 2 je eden izmed boljših na trgu. Termometer na svoji zunanji enoti kaže notranjo temperaturo mesa, lahko pa ga preko aplikacije povežete s pametnim telefonom in tako spremljate temperaturo, nastavite željeno temperaturo ali pa čas peke. Velika prednost tega termometra je, da lahko nanj priključite kar 4 sonde in tako spremljate med peko temperaturo več kosov mesa hkrati.

 

 

 

Tako, 5 odličnih in predvsem preverjenih predlogov za darilo, za vas ali pa vašega najljubšega žar mojstra.

 

Pa lepe praznike 😊